Nya spel, nya möjligheter

Hej!

Förra omgången lades inget spel, hade ingen bevakning alls under helgen. Nu är jag tillbaka för nya spel och nya möjligheter. Det är så det känns. EngelskFonden ligger annars på minus efter fem lagda spel. Dock ingen ko på isen. De som hävdar att jag har tappat flytet är kortsiktiga i sitt eget tänkande och förmodligen också spelande. Startade dåligt förra säsongen också, endast en träff på de sex första spelen och då bara till oddset 1.60.

Spel 6
Barnet - Bury 2a, odds: 2.50 (bet365)-Insats: 220
Försöker smida medan järnet är varmt. Barnet har sämt offensiv i L2 och Bury har haft en bra offensivlusta i de tre inledande matcherna. Tror att det betalar sig idag.

Spel 7
Oxford - Accrington 2a, odds: 5.00 (bet365)-Insats: 150
Hemmalaget har inte fått med sig så många poäng men ska vara favorit i denna match. Accrington är svårspelade och har visat både i serien och i cup att de inte är så dåliga, i år heller.

Spel 8
Lincoln - Crewe 2a, odds: 2.90 (ladb)- Insats: 180
Här kommer den, första spelet med Crewe inblandat. Rock n roll -laget är av många kännande det bäst spelande laget, kanske inte så bra med tanke på deras märkliga resultat förra året. Crewe kommer från vinst 7-0 i förra matchen, Lincoln vann överraskande mot Gillingham. Crewe är nog något bättre!

Dessa matcher blir det idag vad gäller League Two. Eventuellt kommer spel i League One lite senare.

//Kristoffer


nya spel i engelskfonden

Hej!

Det gick inget vidare förra helgen, mina tre spel gav ingenting tillbaka, en klar missräkning, men så är spelet.Hittade flera spel förra helgen men begr änsade då spelet till endast tre, vilket var fel valda spel om man ser det såhär i efterhand. Idag spelar jag vidare men bara med två spel.

Spel 4 EngelskFonden
Bradford - Stevenage 1a, odds: 2.10 (bet365)- Insats: 225
Hemmalaget föll klart i första matchen men möter här en nykomling. Bradford tillhör topplagen i år och då är oddset bra, även mot en pigg uppstickare.


Spel 5 EngelskFonden
Morecambe - Rotherham 1a, odds: 2.40 (expekt)- Insats: 200
Hemmalaget har sex raka vinster hemma och möter Rotherham som har visat upp ett knackigt spel med ganska svaga resultat.

Dessa två matcher spelas, kanske kan det bli fler timmen innan avspark.

//Kristoffer

Säsongspremiär!

Hej!

Då var det äntligen dags för League One och League Two att starta upp för säsongen 10/11. Min rankning presenterade jag i går och av detta har jag nu lagt mina första spel i EngelskFonden som nu startar med 5000.

Spel 1 EngelskFonden
Gillingham - Cheltenham 1a, odds: 1.667 (ladb)- Insats: 250
(L2) Hemmalaget rankas högt och bortalaget lågt, därmed är detta en matchen mellan toppen och botten vilket borde ge lite mer i oddsskillnad.

Spel 2 EngelskFonden
Swindon - Brighton 1a, odds: 2.25 (ladb)- Insats: 175
(L1) Bortalaget tippades komma på plats 4 förra säsongen vilket jag då starkt i frågasatte. Brighton hamnade sedan på plats 13. Tror inte de är starkare i år. Swindon kommer att göra ifrån sig i år, kanske tar de steget upp? Nej, marknaden tycker att dessa lag är lika bra, det tycker inte jag, håller Swindon som klar favorit!

Spel 3 EngelskFonden
Walsall - MK Dons 1a, odds: 2.70 (bet365)- Insats: 125
(L1) Lite trubel i hemmalaget som förra säsongen gjorde det riktigt bra, trots att experterna tippa dem i botten, de hamnade faktiskt på plats 10, två före Dons. Kanske det omvända i år men 2.70 på hemmalaget är för högt, de skall till och med vara favorit här.

Det finns många intressanta matcher och eventuella spelobjekt. I L2 så undrar jag om Bradford som ska gå upp i år vinner borta mot Shrewsbury, hur dåliga Stockport är, kommer de att falla ur ligasytemet? Morecambe överraskade alla förra säsongen, du möter de Wycombe, kan de skrälla? Vad gäller L1 hade jag funderingar på om Peterboro verkligen vinner hemma på Bristol R? Mitt lag Rochdale som aldrig spelat så här högt i seriespelet tidigare, hur bra är de utan sin målspruta Dagnall

//Kristoffer

League One- en blandling av nytt och gammalt

Hej!

Årets League One kommer att bli fantastiskt spännande. I denna serie har vi lag som Southampton och Charlton, som inte för allt länge sedan spelade i Premier League och Dagenham and Redbridge som länge har legat och harvat i Conference League. Tre lag har kommit från Championship och fyra lag har kommit från League Two. Förra säsongen var svårspelad eftersom jag kom in helt fel i spelet. Tror att jag kommer göra ett bättre resultat i år och satsar mycket på L1.

Lagen kan rankas så här:

Topplag:
1. Southampton (7)
2. Sheffield W (Ch)
3. Huddersfield (6)
4. Charlton (4)
5. Swindon (5)
6. Peterboro (Ch)

Utmanare:
7. Plymouth (Ch)
8. Bristol Rovers (11)
9. Notts Co (L2)
10. Milton Dons (12)

Mittenlag:
11. Colchester (8) 
12. Brentford (9)
13. Bournemouth (L2)
14. Rochdale (L2)
15. Brighton (13)
16. Walsall (10)
17. Carlisle (14)

Bottenlag:
18. Oldham (16)
19. Dag and Red (L2)
20. Exeter (18)   
21. Tranmere (19)

Nedflyttning:

22. Yeovil (15)
23. Hartlepool (20)
24. Leyton Orient (17) 

Som sagt, snart drar det igång, på återhörande med speltipsen!

//Kristoffer

//Kristoffer

Svårvärderad League Two där flera lag har chansen att vinna serien

Hej!

Som vanligt innan man som spelare kastar sig in i spelandet gäller det att ha scoutat lagen. Efter ett tag gäller devisen "tabellen-ljuger-nästan-aldrig" men nu måste man skapa sig en uppfattning om lagens styrka.

Jag har kollat lagen och vilka spelare de har tappat och försökt att ragnordna lagen. Det är sex nya lag i L2, fyra kommer från League One och två från Conference League. Det har de senaste åren visat sig vara svårt för nedflyttade lag att ta sig upp igen. Av de lag som har lämnat L1 de tre senaste säsongerna (Chesterfield, Bradford, Rotherham, Brentford (06/07), Bournemouth, Gillingham, Port vale, Luton (07/08), Northampton, Crewe, Cheltenham, Hereford (08/09) är det bara Brentford och Bournemouth som i dag återigen spelar i Legaue One. Förra säsongens nedflyttade lag hamnade på plats 11, 16, 18 och 22. Tror att det bara skulle hända i dessa serier, vilket talat för att lagen i L1 och L2 är jämnbra.

Däremot har lagen från Conference klarat sig bra, plats 13 respektive 17 förra säsongen. Faktum är att de väldigt sällan åker ut igen. Tror också att årets nykomlingar, Oxford och Stevenage kommer att stanna, eftersom det finns minst två lag som är sämre. Seriens vinnare blir League One-laget Wycombe, helt enkelt för de har de bästa spelarna. Nu de kommer att fungera som ett lag har jag ingen aning om.

Topplag:
1. Wycombe (L1)
2. Rotherham (5)
3. Bradford (14) 
4. Gillingham (L1)
5. Chesterfield (8)
6. Bury (9)
7. Morecambe (4)
8. Port Vale (10)

Utmanare:

9. Northampton (11)
10. Shrewsbury (12)
11. Aldershot (6)
12. Southend (L1)
13. Crewe (18)
14. Hereford (16)

Mittenlag:
15. Lincoln (20)
16. Oxford (Conf)
17. Stevenage (Conf)
18. Burton (13)

Bottenlag:
19. Torquay (17)
20. Stockport (L1)
21. Accrington Stanley (15)
22. Barnet (21)

Nedflyttning:
23. Cheltenham (22)
24. Macclesfield (19)

Nu återstår bara att sätta detta i relation till odden som finns på marknaden, spel på League Two kommer naturligtvis framöver.

//Kristoffer

RSS 2.0