Fullträff, vinst för både Shrewsbury och Wycombe

Hej!

Underbara resultat idag, både för mig och min spelblogg men kanske framför allt för alla som tycker om spänningen i League Two. Shrewsbury jagar Wycombe och båda gjorde sitt jobb, vann med 1-0 respektive 3-1. En poäng mer har Wycombe inför den sista omgången.

Torquay som igår spelade 0-0 hemma mot Chesterfield var dagens vinnare tillsammans med Accrington. Torquay trodde väl knappt sina öron och ögon när både Stevenage och Gillingham bommade sina matcher och föll, 0-2 respektive 2-4. Detta innebär att Accrington är klart för play-off och de andra lagen har alla 68 poäng inför den sista omgången, otroligt! Tänk Accrington spelade i Northern Premier League Premier Division (div sju) under 2002/2003. Snabbt klättrat!

Angånde mitt spel så blev mina 400 till slut 1062 och ett välbehövligt plus i spelkassan.

Vi kan också konstatera att Swindon och Bristol R spelar i League two nästa säsong. Walsall, Dagenham & Redbridge, Notts co och Plymouth kämpar för att undvika den sista nedflyttningsplatsen.

Återkommer under veckan med kommentarer inför den sista omgången.

På återhörande trogna läsnare!

//Kristoffer

Shrewsbury och Wycombe jagar den sista direktplatsen!

Hej!

Har kollat spelmarknaden och givet mitt resonemang tidigare så tycker jag att jag har hittat två spelbara matcher.

Spel 89
Bury - Wycombe 2a, odds: 3.40 (bet365)- Insats: 200
Bury är klara för spel i League One nästa säsong, blev detta iom vinsten borta mot Chesterfield 3-2. Klart att de vill vinna serien men tror att de kommer att reagera som Chesterfield gjorde i deras möte, det är svårt att ha en helt 100 procentig inställning efter att ha tagit steget upp för första gången på 14 år!. Därför tror jag på något liknande i denna matchen, kanske 3-2 till Wycombe.

Spel 90
Cheltenham - Shrewsbury 2a, odds: 1.91 (ladb)- Insats: 200
Hemmalaget har svårt mot bra lag, av seriens sju bästa lag har de endast vunnit hemma mot Stevenage, förluster mot övriga. Innebär att de mest troligt har svårt även för ett så bra lag som Shrewsbury som spelar för en direktuppfyttning. Shrewsbury har också gått ifrån ett uselt bortalag (08/09 vann de endast tre matcher men kom ändå till play-off) till ett av seriens bästa, med tio vunna är det bara Burys tolv som är bättre. I spelsammanhang är detta viktigare än antal poäng tagna.

Det kanske bli något mer spel, men dessa två är riktigt bra just nu! Någon som har andra bra spel i L2?

På återhörande!

//Kristoffer



Så här slutar League Two

Hej!

Endast två omgångar kvar (spelas den 30 april och 7 maj) och efter måndagens resultat så har det blivit färre lag som kan nå League One. Mitt spel på Stevenage gick hem och de har därmed stora möjligheter att ta sig till play-off. Såhär kommer serien att sluta om jag ska tippa (som är något helt annat än att spela till bra odds)

Min sluttabell (toppen):
Chesterfield  84p (kryssar i de avslutande matcherna)
Bury             80p (tar inte fler poäng, redan uppfyttade)
Wycombe      80p (två raka vinster, mot Bury och Southend)

Shrewsbury  79p (missar med en poäng, trots två raka vinster mot Cheltenham och Oxford)
Accrington    73p (vinner mot Barnet och tar poäng i sista omgången borta mot Burton)
Stevenage    72p (tar fyra poäng, vinner sista matchen mot redan klara Bury)
Gillingham    72p (tar också fyra poäng, vinner nu på lördag hemma mot Macclesfield)


Torquay       71 (ligger redan idag en poäng efter och tar fyra poäng totalt mot Chesterfield och Rotherham)


I botten tror jag att både Barnet och Northampton landar på 48 poäng, men Barnet som har en sämre målskillnad får tillsammans med Stockport lämna ligasystemet.

Återkommer till helgen, då får vi se om det finns några spelbara odds, nu när jag har min uppfattning om sluttabellen!

På återhörande!

//Kristoffer

Vem vågar vinna idag?

Hej!

Psyket var i förra omgången inte riktigt med lagen som tampas om de otrovärda kvalplatserna. Av de jagande lagen så var det endast Shrewsbury, 2-0 borta mot Hereford och Accrington, 3-0 hemma mot Bradford, som vann. De andra- Torquay, Stevenage, Rotherham, Gillingham och Port Vale mäktade inte mad att tre poäng. Gillinghams 2-4 hemma mot Barnet var ett riktigt bottennapp, likaså Port Vales förlust 1-2 hemma mot Stockport.

Numera handlar det om dessa lag
Chesterfield
Bury
Shrewsbury

Wycombe
Accrington
Torquay
Stevenage

Gillingham
Rotherham

Just Gillingham och Rotherham möts i eftermiddag. Däremot tror jag nu att Port Vale är borta, möter idag Stevenage på bortaplan. Med endast sex vunna bortamatcger så tror jag inte de vinner idag. Frågan är om Stevenage vågar att vinna, eftersom det oftast innebär en risk att förlora?

Några intressanta matcher idag:
Rotherham - Gillingham - Förorar hemmalaget är chanserna att ta sig till play-off väldigt små.
Stevenage - Port Vale - Bara vinst som gäller för Stevenage, hur motiverade är PV?
Shrewsbury - Accrington - Fyra poäng skiljer nu, kan bli hela sju och då går nog Shrewsb. upp direkt
Chesterfield - Bury - Hemmalaget redan till L1 men vill vinna serien, Bury är klara för avancemang vid vinst.
Wycombe - Crewe - Hemmalaget tappade sin plats efter 0-0 i senaste matchen, allt annat än vinst är katastrof
Burton - Torquay - Bortalaget bör vinna här, har sedan Chesterf. hemma och Rotherham borta att möta.

Jag lägger följande spel idag:

Spel 88
Stevenage - Port Vale 1a, odds: 1.83 (ladb)-Insats: 250
Som sagt så är hemmalaget otroligt stark, de startade bra, fick en svacka men har nu klättrat igen. Port Vale har nog spelat bort sina chanser när de förlorade hemma mot Sockport i förra omgången.

Så kan vi också hälsa Crawly Town välkommen till League Two!

På¨återhörande!

//Kristoffer

Det börjar dra ihop sig

Hej!

Inget spel senaste helgen, och det var bra det eftersom det endast blev fyra vinnare i de elva matcherna som spelades. Spel i lördags hade förmodligen lett till förlust.

Ni som har följt denna blogg, som har funnits i över två år, vet att jag inte är nöjd med säsongens League two-spel, ROI är nu:
League Two: 17066.5/16515 =103.3%

Tidigare år:
08/09- League two (5305/4300)123.3 %
09/10- League two: (20788.86/16693) = 124.5 %

Alla förstår att min ROI i år inte kommer att vara i närheten med de två tidigare säsongerna. Insatserna jämfört med förra säsongen har varit nästan densamma, men avkastningen har varit sämre.

EngelskFonden 10/11 visar fortfarande gröna siffror, 506.50 i överskott. Dessa kommer att användas men det blir inget spel som riskerar att sätta Fonden på minus.

Det är nu fyra omgångar kvar och följande lag gör nu upp om platserna till League One:

Chesterfield
Bury
Wycombe

Shrewsbury
Torquay
Stevenage
Gillingham

Accrington
Port Vale
Rotherham

Lag närmast därefter, Oxford, Aldershot, Crewe och Southend är borta från den striden. 

Så det verkar som om Chesterfield går direkt upp, sedan får Bury och Wycombe tampas med Shrewsbury om den sista platsen. Bury kommer att möta Chesterfield, Wycombe och i den sista omgången Stevenage. Shrewsbury ser ut att ha det lättaste programmet kvar, de möter Hereford, Accrington, Cheltenham och i den sista omgången Oxford.

Även andra toppmatcher kommer att spelas de kommande omgångarna, tex så spelas Torquay - Wycombe på fredag.

Även om det är många lag som kan ta sig upp så tror jag inte att det blir som förra året när lag sju tar sig vidare (Dag and Red).

I botten så kämpar Barnet, Burton och Northampton om att hålla sig kvar, jag tror att det blir Barnet som åker ner.

Som jag skrev inledningsvis så kommer jag att hålla i mina satsningar så att Fonden inte hamnar på minus, jag har dock 506.50 att förfoga över. Hur som helst så kommer det att bli fantastiskt spännande de avslutande omgångarna, oavsett om EngelskFonden stiger eller hamnar på even.

På återhörande!

//Kristoffer 


League two går in i en ny fas

Hej!

Med sex omgångar kvar börjar vi se en annan oddsmarknad än tidigare. Större skillnad mellan oddsen i en match, det bättre laget få nu ett mycket lågt odds. När Accrington mötte Macclesfield igår på bortaplan fick de runt 2.00 i odds. I mitten av serien så hade de knappt varait favoriter i en sådan match. Nu kommer de lag som har något att spela för och som är bra att få låga odds. Lag som Macclesfield som befinner sig på 16de plats och nio poäng ner till plats 23 för höga odds. De anses inte ha något att spela för.

Även i eftermiddag har oddsen på de högst placerade lagen (de spelar borata denna omgång jämfört med förra omgånge då nästan samtliga topp tio spelade hemma) sjunkit. Lag som Gillingham, Rotherham, Chesterfield ligger knappt över 2.00 i odds. Detta är lag som absolut har ambitionen, kunnandet och framförallt den teoretiska chansen att nå uppflyttning, antingen direkt eller via kval. Dock finns det undantag och vissa av dessa har jag spelat idag.

Spel 84
Barnet - Crewe 2a, odds: 3.20 (bet365)- Insats: 150
Måste ge Crewe en till chans på bortaplan, nu möter de redan avknoppade Barnet och Crewe visade i sin 8-1 vinst att de hör hemma i ett kvalspel.

Spel 85
Morecambe - Burton 1a, odds: 2.20 (ladb)- Insats: 175
Fortsatt bra offensiv på hemmalaget. Burton klappat igenom helt och förr i förra omgången hemma mot Barnet. Inte blir det lättare här.

Spel 86
Oxford - Wycombe 2a, odds: 3.20 (bet365)- Insats: 150
Wycombe är trots allt ett av de bästa bortalagen och Oxford har ju nästan förlorat varannan hemmamatch.

Spel 87
Lincoln - Gillingham 1a, odds: 4.00 (bet365)- Insats: 125
När hemmalaget får 4.00 i league two så måste man spela.

Nästan hela överskotter har nu satsat och nu är det bara 20 minter till avspark!

//Kristoffer

Nya spel lagda i league two

Hej!

Inget spel under veckan, de fyra matcher som spelades i L2 innehöll inga spelbara odds, därför vart det tyst på spelbloggen. Tre helt programenliga vinster för tre hemmalag. Shrewsbury vann borta mot Rotherham, klara 3-1 var ett styrkebesked. Rotherham är nu helt under isen, återfinns nu på plats 9.

Idag finns det en del härliga matcher, Burton - Barnet är ett riktigt bottenmöte, som kommer att avgöra Barnets öde. Förlust här och de är borta vill jag lova. Annars kan man konstatera att de sex första lagen spelar alla hemma. Det sjunde laget Port Vale möter Chesterfield borta, och det är närmast en toppmatch vi kommer denna omgång.

Vad gäller mina spel, så har valet fallit på dessa två matcher:

Spel 82
Accrington - Northampton 1a, odds: 1.90 (expekt)- Insats: 175
Hemmalaget fortsätter sin strävan mot en play-off plats. Laget är starkt och vann förra matchen, 4-0 hemma mot Hereford. FAktum är att endast Chesterfield har vunnit fler hemmamatcher än Accrington. Accrington är med sina elva vinster och 41 mål framåt ohotad som seriens näst bästa hemmalag. Northampton har varit en besvikelse och kan nu ge upp sina play-off drömmar. Skador på kaptenen Andy Holt, mittfältaren Gilligan, samt anfallarna McKay och McKenzie gör att de får det svårt att ta poäng här. I höstas slutade mötet 0-0.


Spel 83
Burton - Barnet 1a, odds: 2.10 (bet365)- Insats: 150
Hemmalaget kan rycka ifrån botten och hotet om att åka ur ligasystemet vid en vinst. Burton får också tillbaka tre ordinarie spelare. Barnet har inte mycket att komma med som seriens absolut sämsta bortalag. Även om de har ok anfallare i Kabba och McLeod så har de inte ett spel som räcker till i League two. Även om Burton har stora problem sedan Harrad lämnade så är jag nöjd med att få oddset 2.10 vid vinst. I höstas slutade mötet 0-0.


Detta var mina två spel, bara att hålla tummarna nu!

//Kristoffer 

RSS 2.0